ΣΟΚ: Εφηβοι σκότωσαν 13χρονο μιμούμενοι τους τζιχαντιστές

Μια δολοφονία που συγκλονίζει την Ιαπωνία και προκαλεί παγκόσμια ταραχή συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου, με θύμα έναν 13χρονο μαθητή Γυμνασίου και δράστες δύο εφήβους.

Αυτό όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη φρίκη είναι ο τρόπος με τον οποίο οι έφηβοι σκότωσαν τον 13χρονο, καθώς η αστυνομία υποστηρίζει ότι μιμήθηκαν τις εκτελέσεις των τζιχαντιστών που είχαν δει στο διαδίκτυο.

Το πτώμα του Ryota Uemura, που βρέθηκε από τις αρχές την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή Kawasaki, στη νότια όχθη του ποταμού Tama, έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό «Shukan Shincho», εικάζεται ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν στο αγόρι από τις προσπάθειες του δολοφόνου να τον αποκεφαλίσει.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις εφήβους την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και έναν 18χρονο, ο οποίος θεωρείται και ο βασικότερος ύποπτος, αν και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα. Οι νεαροί εντοπίστηκαν από το υλικό μιας κάμερας ασφαλείας που ήταν κοντά στην περιοχή που βρέθηκε το πτώμα. Στο βίντεο φαίνεται μια ομάδα ατόμων, στην οποία πιθανότατα να ήταν και το θύμα.

Πάντως, ένας φίλος του 13χρονου υποστήριξε ότι ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου δεχόταν συχνά εκφοβισμό από μια ομάδα μεγαλύτερων αγοριών, ενώ η νεκροψία έδειξε ότι ο Uemura πέθανε από αιμορραγικό σοκ εξαιτίας των μαχαιριών στον λαιμό του, ενώ έφερε μαχαιριές στο πρόσωπο και στα χέρια.