Σοκ στο Ρίο: Υπεύθυνος ασφαλείας βίασε πυροσβέστη μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο

Σάλος έχει προκληθεί στο Ρίο μετά από τη σύλληψη ενός υπευθύνου ασφαλείας, ο ο οποίος κατηγορείται πως βίασε μια γυναίκα πυροσβέστη μέσα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Πάρκου.

Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στις 4.30, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο κατηγορούμενος, Genival Ferreira Mendes, έβαλε το χέρι του κάτω από το πουκάμισο της γυναίκας και στη συνέχεια προχώρησε σε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη συγκατάθεσή της». Η άτυχη γυναίκα κοιμόταν σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο.

Ο Mendes συνελήφθη επ’ αυτοφόρω και αν κριθεί ένοχος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Μετά το περιστατικό εκπρόσωπος της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων υποστήριξε πως: «Η Επιτροπή απορρίπτει κάθε μορφή βίας και ασέβειας. Η υπόθεση ανατέθηκε στις αστυνομικές αρχές και αν οι κατηγορίες αποδειχθούν, θα επιβληθούν ποινές, σύμφωνα με τους νόμους της Βραζιλίας. Η Επιτροπή τονίζει πως όλοι οι εξωτερικοί υπάλληλοι έχουν διαταχθεί να ακολουθούν τον κώδικα συμπεριφοράς των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, ο οποίος προτάσσει την επαγγελματική συμπεριφορά».

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αδυναμιών των διοργανωτών αρχών του Ρίο να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.