Συγκλονιστικό μήνυμα 14χρονης:”Σας παρακαλώ να με αφήσετε να πεθάνω»!(vd)

Η 14χρονη Valentina Maureira, ανέβασε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο youtube, λίγες ημέρες πριν, με το οποίο προσπαθεί να πείσει την Πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, να της επιτρέψει να κάνει ευθανασία, μιας και σε ολόκληρη τη ζωή της πάσχει από κυστική ίνωση και πλέον δεν έχει άλλες αντοχές, για συνεχίσει να ζει με τον ίδιο τρόπο.

Όπως λέει η νεαρή κοπέλα, εδώ και 14 χρόνια αγωνίζεται σκληρά ενάντια στην ασθένεια, με την βοήθεια της οικογένειας της, όμως τώρα έχει κουραστεί και εκλιπαρεί, προκειμένου να της επιτραπεί να λάβει την θανατηφόρο ένεση, που θα την απαλλάξει από το μαρτύριο της. Η Valentina, εμφανίζεται στο βίντεο αδύναμη και χλωμή, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου κι ζητά απεγνωσμένη, να μπορέσει να μιλήσει με την Πρόεδρο της χώρας της, καθώς θέλει την έγκριση της, ώστε να καταφέρει να πάρει την απαραίτητη δόση, που θα την θανατώσει.

Η 14χρονη, γεννήθηκε με την κυστική ίνωση, που είναι κληρονομική και εκφυλιστική νόσος και η οποία στάθηκε η αιτία θανάτου του μεγαλύτερου αδερφού της, σε ηλικία μόλις 6 ετών. Η εν λόγω ασθένεια είναι ανίατη και απειλητική για τη ζωή, ενώ δεν μεταδίδεται και υποστηρίζεται ότι είναι το πιο διαδεδομένο κληρονομικό νόσημα, της λευκής φυλής. Είναι γονιδιακή, αφού ένα ελαττωματικό γονίδιο προκαλεί την παραγωγή μιας αφύσικα παχιάς βλέννας, η οποία φράζει τους πνεύμονες και οδηγεί σε σοβαρές μολύνσεις τους. Όσον αφορά την κατάσταση της Valentina, φαίνεται πως χειροτερεύει, σύμφωνα με τον πατέρα της. Έχει κάνει πολλά χειρουργεία και η ίδια, νιώθει όλη αυτήν την κατάσταση σαν ένα μαρτύριο.

Ζυγίζει μόλις 34 κιλά, αλλά για να μπει στην λίστα των μεταμοσχεύσεων, πρέπει να πάρει βάρος και να κλείσει τα 15 της χρόνια. Χθες όμως, η κυβέρνηση της Χιλής, απέρριψε το αίτημα της για ευθανασία και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προέδρου, Alvaro Elizalde, μπορεί η Bachelet να συγκινήθηκε από το βίντεο, όμως της είναι αδύνατο να επιτρέψει την ευθανασία, γιατί είναι κάτι που απαγορεύεται από τους νόμους της χώρας.

Πάντως, όπως ανέφερε ο Elizalde, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια Maureira, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και ιατρική περίθαλψη. Ο γιατρός της Valentina, υποστηρίζει ότι εκείνη ανταποκρίνεται καλά στην θεραπεία της μέχρι στιγμής και ότι έχει βγει από την εντατική, όπου νοσηλευόταν από τις 30 Ιανουαρίου. Προς το παρόν, αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι γιατροί είναι να αποκαταστήσουν την διατροφή της, ώστε να πάρει κιλά και να στηρίξουν την οικογένεια της, όσο μπορούν. Η 14χρονη όμως, συνεχίζει να δηλώνει απελπισμένη και ζητά να την αφήσουν να «κοιμηθεί για πάντα».