Συνέντευξη τύπου Χάσι ενόψει Παρτίζαν στο Γ.Καραϊσκάκης

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (2/8, 21:45) την Παρτίζαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στον επαναληπτικό του 1-3 του Βελιγραδίου, όντας το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Στη συνέντευξη τύπου για το παιχνίδι με τους Σέρβους, ο Μπέσνικ Χάσι ξεκαθάρισε ότι “εάν δεν παίξουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι ξεκινάμε από το 0-0 θα είναι λάθος”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μιλήσατε πριν το παιχνίδι με τους παίκτες;
«”Ναι είναι αλήθεια πως μιλήσαμε. Το αντιμετωπίζουμε σαν 0-0. Τώρα την πίεση θα την έχουμε εμείς και όχι αυτοί. Θα είναι λάθος εαν δεν αρχίσουμε τον αγώνα σαν είναι 0-0″.

Υπάρχει όμως και το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα…
“Εχω εμπειρία απο αυτά τα ματς. Θα είμαστε έτοιμοι. Εαν μπεις στο γηπεδο λες και εχεις πλεονέκτημα δύσκολα αλλάζει αυτό. Θα πρέπει ξεκινήσουμε τον αγώνα σαν να είναι 0-0”.

Σας προβληματίζουν οι στημένες φάσεις;
“Είναι αλήθεια πως υστερουμε λίγο σε υψος αλλά εαν χειριστεις σωστα την μπάλα μπορείς να τα καταφέρεις. Είμαι ευχαριστημένος απο το πρωτο ματς. Εχουμε ψηλούς παίκτες και μπορεί να παίξουν πολλοί απο αυτούς. Και ένας κοντός εαν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να παει καλά”.

Εχετε καταλήξει στην 11αδα;
“Εχω προγραμματίσει το πλάνο μου. Δεν θα σας το πω. Δεν πήγαμε αμυντικά εκεί. Πήγαμε επιθετικά. Το ίδιο και αύριο. Είμαι αποφασισμένος και το ίδιο και η ομάδα. Και στο προηγούμενο ματς αν και χάσαμε τον Φορτούνη μπήκαμε έτοιμοι και με κίνητρο. Το ίδιο και τώρα”.

Εάν μπορεί να πάει κάτι στραβά;
“Όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όπως κερδίσαμε 3-1 έτσι μπορεί να γίνει και τώρα με την Παρτιζάν. Να μην δεχθούμε γρήγορο γκολ και να μην μας πιάσει πανικός. Να κάνουμε ότι καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας”.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο;
“Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Παίξαμε καλά στο πρώτο ματς αλλά είχαμε και τραυματίες. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας αλλά όχι με προβλήματα. Όχι με περιστατικά όπως στον πρώτο αγώνα. Να μας στηρίξουν με θετικό τρόπο. Όσο περισσότερο παίζουμε τόσο θα βελτιωνόμαστε και θα πηγαίνουμε πιο καλά”.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Καπίνο τόνισε: “Όλες τις ημέρες προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι σαν να ήρθε 0-0 το πρώτο, αυτό μας ζήτησε και αυτό κάνουμε και εμείς. Πρέπει να δούμε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα και να μην δώσουμε την ευκαιρία στην Παρτίζαν να το πιστέψει”.

Για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια: “Έχει φροντίσει ο προπονητής όπως είπα και πριν να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Χαρήκαμε μετά το παιχνίδι εκεί, μία ημέρα, και τώρα είμαστε προσηλωμένοι. Πρέπει να κερδίσουμε και αυτόν τον αγώνα”.

Για τον κόσμο της ομάδας: “Είναι πολύ σημαντική για εμάς η βοήθεια του κόσμου ειδικά σε αυτά τα προκριματικά. Θέλουμε την στήριξή του, δεν ήταν ιδανική σεζόν ούτε για εμάς ούτε για τους φιλάθλους. Είναι μια καινούργια χρονιά και με την στήριξη του κόσμου θα τα πάμε ακόμα καλύτερα”.

Για το αν βλέπουν τα συγκεκριμένα ματς ως μια ευκαιρία εξιλέωσης για τον περσινό αποκλεισμό: “Δεν θα το έλεγα εξιλέωση. Μας πείραξε το περσινό, ήταν μια κακή σελίδα για τον Ολυμπιακό το περσινό πάθημα. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο να ακολουθήσουμε κάτι που κάναμε και στην έδρα της Παρτίζαν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στους ομίλους του Champions League και αυτό είναι το σημαντικό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε όλο το σύνολο και έχει γίνει ότι πρέπει για να είμαστε εκεί”.