Συναγερμός στον κεντρικό σταθμό Όξφορντ Σέρκους στο Μετρό του Λονδίνου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο καθώς υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό του Μετρό στο Όξφορντ Σέρκους και στον κοντινό εμπορικό δρόμο Όξφορντ Στριτ.

Η Αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονται στην Όξφορντ Στριτ να μπουν σε κοντινά κτήρια και ζητά από τους υπόλοιπους να αποφύγουν την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές και ένοπλες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιάρντ διευκρίνισε ότι ανταποκρίνεται στο περιστατικό σαν να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, διευκρινίζοντας όμως ότι έως τώρα δεν έχει εντοπίσει θύματα.

Η Αστυνομία Μεταφορών προσέθεσε ότι έως τώρα έχει γνώσει για μία γυναίκα που τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει τον σταθμό.

Σύμφωνα με το BBC, πεζοί εθεάθησαν να απομακρύνονται τρέχοντας από τον σταθμό. Το Όξφορντ Σέρκους βρίσκεται στην «καρδιά» της λονδρέζικης αγοράς λόγω της Black Friday και ενόψει των Χριστουγέννων.

Στο Όξφορντ Σέρκους έχουν επίσης σπεύσει 15 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πέραν του σταθμού Μετρό στην Όξφορντ Στριτ κλειστός είναι και ο κοντινός σταθμός στη Μποντ Στριτ, λόγω υπέρμετρου αριθμού επιβατών.