Σόιμπλε: Θέλω να καταβληθούν έως την επόμενη εβδομάδα τα 10 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα

Την επιθυμία του να καταβάλει η ευρωζώνη στην Ελλάδα τα 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξέφρασε την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε δυνατή την πληρωμή των 10 δισεκ. ευρώ, τα οποία συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το βρετανικό ζήτημα, ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν πραγματοποιήσει μια βασική συζήτηση για το πιθανό δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, πρόσθεσε όμως ότι οι συνομιλίες για το θέμα αυτό δεν αφορούν τους υπουργούς Οικονομικών.

«Πρώτα ας δούμε τι γράφει ο (Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ) Κάμερον. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών» τόνισε.

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των προαπαιτούμενων, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την εκταμίευση των 10 + 2 δισεκ. ευρώ.