Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δημοσίως νεαρό που συμμετείχε σε διαμαρτυρία εναντίον της οργάνωσης

Η πόλη αλ Ασάρα, στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ που ελέγχεται από το ΙΚ, έγινε στόχος την Πέμπτη πολλών αεροπορικών επιδρομών από το συριακό καθεστώς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στόχος των επιχειρήσεων αυτών ήταν οι τζιχαντιστές, όμως σκοτώθηκαν οκτώ άμαχοι μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, γεγονός που προκάλεσε την οργή των κατοίκων. Αρκετές εκατοντάδες από αυτούς συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ έξω από το κτίριο όπου έχει την έδρα του το ΙΚ, ζητώντας να αποχωρήσουν οι τζιχαντιστές από την πόλη τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, οι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων και απήγαγαν πολλούς από αυτούς. Σήμερα ο ένας από τους αιχμαλώτους εκτελέστηκε δημοσίως και κατόπιν σταυρώθηκε, με την κατηγορία της “αίρεσης και αποστασίας”.

“Τον εκτέλεσαν δημοσίως για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον τους” είπε ο Ραχμάν τονίζοντας επιπροσθέτως ότι το θύμα “δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη διαδήλωση”.

Ακτιβιστής από το Ντέιρ αλ Ζορ, ο Ράγιαν αλ Φουράτι, εξήγησε ότι η διαδήλωση της Πέμπτης ξεκίνησε μετά την κηδεία των οκτώ θυμάτων των αεροπορικών επιχειρήσεων. Το πλήθος “ζητούσε από το ΙΚ να φύγει από την αλ Ασάρα” είπε, διαβεβαιώνοντας ότι οι μέθοδοι που ακολουθούν οι τζιχαντιστές είναι “πολύ αντιδημοφιλείς” στην πόλη. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τους ισλαμιστές, πρόσθεσε τονίζοντας ότι “δεν περνάει μέρα που να μην γίνει και μια εκτέλεση στο Ντέιρ αλ Ζορ”.