Την επιστροφή του Καραγκούνη στην Εθνική ανακοινώνει η ΕΠΟ

Μόλις λίγο καιρό ξαπόστασε από την Εθνική ο Γιώργος Καραγκούνης. Δεν πέρασαν καλά-καλά τρεις μήνες από το τελευταίο του παιχνίδι με τη γαλανόλευκη και επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη. Αυτή τη φορά όχι για να την υπηρετήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκανε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σε 139 φορές, αλλά για να προσφέρει με διαφορετικό τρόπο.

Εντός της ημέρας, εκτός σοβαρού απροόπτου, το ΔΣ της ΕΠΟ αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία με τον «τυπάρα», που θα αναλάβει έναν ειδικό ρόλο δίπλα στον Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελώντας το σύνδεσμό του με τους παίκτες. Ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από εκείνον που είχε ο Τάκης Φύσσας, υπό την έννοια ότι δεν θα ασχολείται με οργανωτικά ζητήματα της ομάδας, αλλά θα ασχολείται με θέματα του τμήματος που είναι αγωνιστικά.

Η ομοσπονδία εκτιμά πως με την παρουσία του ο Καραγκούνης όχι απλώς θα εμπνεύσει τους νεότερους παίκτες και θα βοηθήσει στη διατήρηση του καλού κλίματος, αλλά θα συμβάλει και στην καλύτερη προσαρμογή του Κλαούντιο Ρανιέρι στα νέα του καθήκοντα.

Άλλωστε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν εξ αρχής απόλυτα σύμφωνος με την πρόσληψη του Καραγκούνη. Του την είχε προτείνει η ΕΠΟ εδώ και καιρό, συμφώνησε κι εκείνος αμέσως και μάλιστα προ ημερών συναντήθηκε μαζί του στο Λονδίνο, όταν βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τον Γιώργο Σαμαρά και ο «Κάρα» ήταν στην αγγλική πρωτεύουσα για να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Οι δυο τους τα βρήκαν αμέσως και ανέπτυξαν γρήγορα κώδικα επικοινωνίας, με το γεγονός ότι ο Καραγκούνης μιλά άπταιστα ιταλικά να διευκολύνει την κατάσταση.

Χθες έγινε η καθοριστική συνάντηση του Γιώργου Καραγκούνη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, όπου και ουσιαστικά έδωσαν τα χέρια. Συμφώνησαν σε όλα και σήμερα το θέμα θα περάσει-όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ομοσπονδίας-από το διοικητικό συμβούλιο για να πάρει την απαραίτητη έγκριση και να υπάρξουν οι ανακοινώσεις.

Ο Καραγκούνης, που έτσι φαίνεται πως βάζει τέλος στην τεράστια καριέρα του, θα πιάσει αμέσως δουλειά στην Εθνική. Θα είναι στο πλευρό της αρχής γενομένης από τους δύο προσεχείς αγώνες των προκριματικών του Euro 2016, με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου και με τα Νησιά Φερόε στο Φάληρο τρεις μέρες μετά. Η εξέλιξη αυτή φυσικά χαροποιεί και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, που λατρεύουν και θαυμάζουν τον 37χρονο άσο.

Πηγή: sport-fm.gr