Τι καιρό θα κάνει σήμερα και το Σαββατοκύριακο.

Από την μετεωρολόγο του ΣΚΑΙ Χριστίνα Σούζη

Σήμερα Παρασκευή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές . Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ΒΔ ορεινά. Άνεμοι: Από Νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα Βόρεια . Το Σάββατο συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις ανατολικές και βόρειες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: Στο Ιόνιο Δ – ΒΔ 5 με 7 μποφόρ , στο Βόρειο Αιγαίο Βόρειοι 5 με 7 , βαθμιαία 8 με 9 μποφόρ , στο Νότιο Αιγαίο Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ Θερμοκρασία: σε πτώση. Την Κυριακή και τη Δευτέρα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια . Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αττική
Καιρός: συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ . Θερμοκρασία: έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το μεσημέρι βελτίωση .Άνεμοι: Ν – ΝΑ 4 με 6 βαθμιαία ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς.