Τονωτική οικονομική ένεση €700 εκατ. για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 700 εκατομμύρια ευρώ συμφώνησαν η Τράπεζα Πειραιώς και τρεις ευρωπαϊκοί οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω καλυμμένου 5ετους ομολόγου 5ετους που θα εκδώσει η Πειραιώς, στο οποίο θα επενδύσουν οι τρεις ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Στο πρόγραμμα, που γίνεται υπό την αιγίδα του πανευρωπαϊκού επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ, μπορούν να ενταχθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στην Αθήνα, ο επικεφαλής του οργανισμού Βέρνερ Χόιερ σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη στήριξη που έχει παράσχει έως τώρα σε μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

«Η σημερινή συμφωνία θα δώσει τεράστια ώθηση στην οικονομία και αποδεικνύει την σταθερή δέσμευση της Κομισιόν για την στήριξη της ανάπτυξης και της οικονομικής προόδου στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τις ικανότητες και τα μέσα προκειμένου να αξιοποιεί προς όφελος των πελατών της όλα τα σύγχρονα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και δυνατότητες, έτσι ώστε να συνδράμει την επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης», σημείωσε από την πλευρά του Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.