Το πρώτο ηλεκτροκίνητο δείγμα γραφής αποτελεί η Porsche Mission E

Το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παρουσίασε η  Porsche στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για την   Mission E, ένα τετραθέσιο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει την μοναδική σχεδιαστική ταυτότητα μιας Porsche κορυφαίων επιδόσεων με την πρωτοποριακή πρακτικότητα του πρώτου συστήματος ηλεκτροκίνησης 800 Volt. 
Βασικά χαρακτηριστικά του concept car “Mission E”  είναι οι τέσσερις πόρτες, τα τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα, η ισχύς του συστήματος που είναι πάνω από 600 ίππους (440 kW) και η αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χλμ. Επιπρόσθετα και όχι δευτερεύουσας σημασίας είναι η τετρακίνηση και η τετραδιεύθυνση, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτ. και ο χρόνος περίπου 15 λεπτών της ώρας για να φορτιστεί το αυτοκίνητο στο 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.


Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που είναι τυπικό σε κάθε sport αυτοκίνητο Porsche είναι το μειωμένο του βάρος, το οποίο κατανέμεται με τον βέλτιστο τρόπο, ενώ το κέντρο βάρους είναι χαμηλά.
Η μπαταρία, η οποία είναι τοποθετημένη στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου και βασίζεται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία ιόντων λιθίου, καλύπτει όλο το μήκος του μεταξονίου. Έτσι το βάρος της κατανέμεται ανάμεσα στους δύο άξονες ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να προκύπτει εξαιρετικά καλή δυναμική ισορροπία. Επιπλέον, το κέντρο βάρους παραμένει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Και οι δύο αυτοί παράγοντες ενισχύουν σημαντικά τις επιδόσεις και την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο στο σύνολό του από ένα μείγμα αλουμινίου, χάλυβα και πολυμερών ενισχυμένων με ανθρακονήματα. Οι ζάντες είναι από ανθρακονήματα: το Mission E διαθέτει φαρδιά ελαστικά σε ζάντες 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω, και φυσικά λόγω της απουσίας συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης υπάρχουν δύο χώροι αποσκευών εμπρός και πίσω.
Ο χειρισμός των οργάνων γίνεται διαισθητικά, με στρέψιμο των ματιών και με χειρονομίες ή και με ολογράμματα σε κάποιες περιπτώσεις – με κύριο και έντονο προσανατολισμό προς τον οδηγό, καθώς οι οθόνες στρέφονται αυτόματα προς τη θέση του. Στον πίνακα οργάνων εμφανίζονται πέντε κυκλικά όργανα με χρήση της τεχνολογίας OLED.