Τρέλανε τους Αμερικανούς η Ρωσία με το νέο της υπεραεροπλάνο

Η Ρωσία ετοιμάζεται να παράξει μαζικά υπερηχητικό-μεταγωγικό αεροπλάνο, για το οποίο οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η βιομηχανία όπλων της Ρωσίας σχεδίασε και ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή το υπερηχητικό-μεταγωγικό βαρέων οχημάτων αεροσκάφος PAK TA, ενώ όπως σημειώνει η Μόσχα, θα έχουν κατασκευαστεί 80 τέτοια σούπερ αεροπλάνα έως το 2024.

pak1

Το PAK TA είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αεροναυπηγική σε αεροσκάφη του μεγέθους του, την ώρα που η Ρωσία έχει αποφασίσει να επενδύσει 130 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής της ισχύος.

Οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η Ρώσοι μπορούν να κατασκευάσουν τέτοιων προδιαγραφών και μεγέθους αεροσκάφος, την ώρα που το πέμπτης γενιάς ρωσικό επιθετικό αεροσκάφος T-50 αντιμετωπίζει σχεδιαστικά και μηχανολογικά προβλήματα.

pak2

Το RT υποστηρίζει ότι το PAK TA θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό άρματων T-14 Armata σε 7,5 ώρες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, δίνοντας τη δυνατότητα ευρέος φάσματος επέμβασης, ενώ όπως σημειώνεται, θα λειτουργεί και με ηλεκτρική ενέργεια.

pak3