Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη – 10 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας (vd+pics)

Δέκα νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης, από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένος την τρομοκρατία. «Όλοι οι πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπήκοοι ξένων χωρών», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα εντοπίσει τα πρόσωπα που συνδέονται με τον βομβιστή της Κωνσταντινούπολης και θα τα τιμωρήσει.

Ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι είπε ότι πιθανότατα πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται καμικάζι αυτοκτονίας από τη Συρία την ώρα που όλες οι πληροφορίες “δείχνουν” το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε στο Reuters ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας αναγνωρίστηκε ως σύρος γεννημένος το 1988 και ότι οι διασυνδέσεις του ερευνώνται.

Η επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης για την έκρηξη.

episimi anakoinwsi

Τουλάχιστον οι 9 από τους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε σήμερα την καρδιά της Κωνσταντινούπολης ήταν Γερμανοί υπήκοοι, ανέφερε ένας Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου νωρίτερα μίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και της ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα θύματα ήταν Γερμανοί τουρίστες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες καμικάζι αυτοκτονίας προσπάθησε να ανατιναχθεί ανάμεσα σε γκρουπ τουριστών ενώ ανάμεσα στους τραμαυτίες συγκαταλέγονται Γερμανοί, Νορβηγοί και ένας Περουβιανός.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει εκδώσει οδηγία προς τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα τουριστικά αξιοθέατα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ξένοι τουρίστες.

insta1 istan3 istan4 istan6