Τσικνοπέμπτη: Τι πρέπει να προσέξετε στο ψήσιμο

Τσικνοπέμπτη και οι ψησταριές έχουν τη τιμητική τους.Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε και το κίνδυνο που κρύβει η διαδικασία του ψησίματος.

Σύμφωνα με το δρ David Grand από την Ιατρική Σχολή Warren Alpert του πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουν πολλοί άνθρωποι την σχάρα.

Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αυτές οι μεταλλικές τρίχες κολλούν πάνω στη σχάρα και από εκεί κολλούν πάνω στο κρέας που ψήνετε, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να βρεθούν στο στομάχι σας. Εκεί, σύμφωνα με τον δρ Grand, είναι πιθανό να τρυπήσουν το έντερο!

Ακόμα χειρότερα, έχει καταγραφεί περιστατικό με ένα τέτοιο μεταλλικό κομμάτι από βούρτσα για ψησταριές να φτάσει στο συκώτι, προκαλώντας ηπατική νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να βγάλουν οι γιατροί μεταλλικές τρίχες που είχαν τρυπήσει το έντερο ασθενούς, ή είχαν κολλήσει στον οισοφάγο.