Φαρ ουέστ με Κόκκαλη, Μελισσανίδη στον Ιππόδρομο

Σκληραίνει» η μάχη ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη με φόντο την απόκτηση της άδειας 20ετούς διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος…  H επενδυτική εταιρία Global Family Partners, στην οποία εμπλέκεται εμμέσως ο κ.Μελισσανίδης, μπαίνει και πάλι «σφήνα» στην Intralot που φέρεται να είναι το βασικό φαβορί για το ιπποδρομιακό στοίχημα, μια κίνηση η οποία ερμηνεύεται ως προσπάθεια εκτροχιασμού και εμπλοκής της διαδικασίας παρά ως γνήσιο ενδιαφέρον για εξαγορά του Ιπποδρόμου.

Η GFP κατέθεσε σήμερα εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι η τελευταία πρότασή της είχε απορριφθεί από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, καθώς κρίθηκε ότι ήταν εκπρόθεσμη.

Εν τούτοις και παρόλο που επί της ουσίας δεν υπάρχουν υπαρκτές πιθανότητες αποδοχής της πρότασης, η επενδυτική εταιρεία επανήλθε στο προσκήνιο, έχοντας όπως φαίνεται ως απώτερο στόχο, να καθυστερήσει το deal ανάμεσα στην Intralot και το ΤΑΙΠΕΔ.,.

Σήμερα πάντως εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς από την Intralot προς το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο έχει ζητήσει από την εισηγμένη να βελτιώσει την προσφορά της καθώς τη θεωρεί μη ικανοποιητική. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η Intralot έχει προσφέρει 5.250.000 ευρώ και ότι διάφορα άλλα ποσά που αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα , δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμού

Η Intralot από την πλευρά της είχε ανακοινώσει πως συνολικά η πρότασή της για χρονικό διάστημα είκοσι ετών ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 56,2 εκατ. ευρώ σε σημερινές τιμές, συμπεριλαμβανομένου του ποσού 5,2 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εισηγμένη θα προχωρήσει στη βελτίωση της οικονομικής προσφοράς κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.

Αν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, το τίμημα που θα προσφέρει η Intralot θα είναι κάτω από το 1/3 αυτής που προσφέρει το επενδυτικό fund «GFP». Η αποτίμηση του 20ετούς δικαιώματος διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος από τον «ανεξάρτητο εκτιμητή» δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Το διοικητικό συμβούλιο του τελευταίου διατηρεί, πάντως, το δικαίωμα να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό στην περίπτωση που η βελτιωμένη προσφορά της Intralot απέχει από την αποτίμηση του «ανεξάρτητου εκτιμητή».

sofokleousin.gr