“Χαροπαλεύει” ένας 29χρονος από τη προχθεσινή καραμπόλα

Στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 29χρονος σοβαρά τραυματισμένος από τη χθεσινή (Παρασκευή) καραμπόλα 25 αυτοκίνητων στο Σχηματάρι, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια νεαρή γυναίκα. Ο άνδρας, που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα στον Ερυθρό Σταυρό, υποβλήθηκε σε εγχείριση στο θώρακα.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται ένας 39χρονος, ο οποίος έχει χτυπήσει στη λεκάνη, και μια 30χρονη με κατάγματα, και αν όλα πάνε καλά, θα πάρουν εξιτήριο. Οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι έχουν πάρει εξιτήριο.

Στο μεταξύ, απαντήσεις στις καταγγελίες οδηγών –και στον ΣΚΑΪ- για τα αιτία της χθεσινής καραμπόλας δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η κοινοπραξία Νέα Οδός.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι “δυο χιλιόμετρα πριν το σημείο των εργασιών υπήρχε ζώνη προειδοποίηση”. Αναφορικά με τον φωτισμό τονίζει ότι πέραν των φωτεινών σημάνσεων για την εκτέλεση έργων, στο σημείο όπου διενεργούνται οι εργασίες βρίσκονται τοποθετημένοι και λειτουργούν δυο μεταλλικοί πυλώνες.

Πάντως, αναφορικά με τις καταγγελίες των πολιτών για ολισθηρότητα η Νέα Οδός επιβεβαιώνει ότι στο συγκεκριμένο τμήμα έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο αυξάνει την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.