Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup: Το θρίλερ συνεχίζεται το ΣαββατοΚύριακο με νέα συνεδρίαση

20:07 Η επίσημη ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ για το τι συνέβη στο Eurogroup

Οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις έντονες διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουν μία εκτίμηση των τελευταίων ελληνικών προτάσεων, επειδή έφτασαν αργά σήμερα, ακριβώς πριν από το Eurogroup.

Οι θεσμοί μας ενημέρωσαν ότι σε έναν αριθμό ζητημάτων παραμένει η απόσταση με τις ελληνικές αρχές. Εν τω μεταξύ η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή για τις ελληνικές αρχές να δεχθούν την πρόταση που έβαλαν στο τραπέζι οι θεσμοί.

Τώρα θα ενημερώσω τους ηγέτες για το τι συμβαίνει. Το Eurogroup θα συνεδριάσει πιθανότατα και πάλι το Σάββατο για να δει ποια είναι η κατάσταση.

19:01 Κρούγκμαν σε δανειστές: Πλάκα μας κάνετε;

«Έχω μείνει αρκετά σιωπηλός σε σχέση με την Ελλάδα, μη θέλοντας να φωνάξω Grexit σε ένα γεμάτο θέατρο. Αλλά δεδομένων των πληροφοριών από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, κάτι πρέπει να ειπωθεί -και συγκεκριμένα, τι νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές, και ειδικά το ΔΝΤ;», αναφέρει σε νέο του άρθρο, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, υπό τον τίτλο «Διαλύοντας την Ελλάδα».

18:27 Μέρκελ: Θέλουμε συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

Βαρυσήμαντη παρέμβαση έκανε η γερμανίδα καγκελάριος στην Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

«Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα» είπε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους ηγέτες και πολιτικούς αρχηγούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασαν, ως είθισται, πριν την Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες η Ανγκελα Μέρκελ είπε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα.

Μάλιστα το Reuters αναφέρει πως η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής πως «δεν θα εκβιαστούμε από την Ελλάδα».

Μάλιστα τα όσα έγραψε το reuters τα επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος Fabrizio Goria της Corriere della Sera

18:18

Τo Eurogroup σταμάτησε ώστε να δούνε κατά πόσο η πρόταση των Ελλήνων μπορεί να ενσωματωθεί στην πρόταση των Θεσμών

18:10 Βαρουφάκης: Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει συμφωνία

Πεπεισμένος πως οι συνομιλίες ανάμεσα στους Θεσμούς και την Ελλάδα θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει συμφωνία, εμφανίστηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τις προτάσεις των Θεσμών, στις οποίες όπως είπε ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών άσκησαν κριτική. «Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο. Συζητήθηκαν δύο κείμενα, το δικό μας και των θεσμών. Το δικό μας κείμενο ήταν προσαρμοσμένο. Το καλό είναι ότι αρκετοί υπουργοί διαφώνησαν και με το κείμενο των θεσμών και γι’ αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.