Δεν υπογράφει ο Παναθηναϊκός το έγγραφο του Γιώργου Βασιλειάδη

Αρνητικός είναι ο Παναθηναϊκός στο να υπογράψει το έγγραφο του Γιώργου Βασιλειάδη με τις προϋποθέσεις που έθεσε για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι» προς τον υφυπουργό αθλητισμού απάντησαν με επιστολή, με την οποία τονίζουν πως επιθυμούν να συζητήσουν μαζί του σχετικά με τους όρους που περιλαμβάνονται στο νέο πλαίσιο κανονισμών.
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» προσθέτουν πως «οι νόμοι και οι ποινές υφίστανται μεν αλλά εφαρμόζονται επιλεκτικά, αδικώντας ορισμένους και ωφελώντας άλλους» και συμπληρώνουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις ποινές που έχει δεχθεί σε σχέση με άλλες ομάδες.

Θέλουν εγγυήσεις
Από κει και πέρα στο «καυτό» θέμα των επαφών του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Λονδίνο δεν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα όσα διέρρευσαν είναι ότι οι «συμπαίκτες» του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ δεν είναι διατεθειμένοι να παρεκκλίνουν από το αρχικό τους πλάνο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τους εκπροσώπους των εταιρειών-κολοσσών να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ, αλλά η απάντησή τους ήταν «πρώτα οι έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το Athens Alive κι εν συνεχεία η ομάδα ποδοσφαίρου».
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του (συνοδευόταν από νομικούς συμβούλους), αφού ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, ζήτησε την άμεση είσοδο της κοινοπραξίας στην ΠΑΕ, εξηγώντας στους συνομιλητές του την τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί και τον κίνδυνο υποβιβασμού της ομάδας.
Το κονσόρτσιουμ, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του «ισχυρού άνδρα» της ομάδας μπάσκετ. Κατέστησαν οι εκπρόσωποί του σαφές στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ότι δεν πρόκειται να αναμειχθούν στην ομάδα ποδοσφαίρου, εάν πρώτα δεν πέσουν οι υπογραφές με την κυβέρνηση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ.

Το αν θα αναλάβει άλλες πρωτοβουλίες ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού ή, θα κοιτάξει ο ίδιος να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ για να γλιτώσει τουλάχιστον τον υποβιβασμό, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Ο ίδιος, πάντως, είναι πάρα πολύ προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τα επόμενα ένα-δύο 24ωρα, όταν και θα συνεχιστούν οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, σε ό,τι αφορά τις τελικές προθέσεις των υποψήφιων επενδυτών.