Το γύρο του κόσμου κάνει η ανάρτηση του Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στην Άνδρο

To γύρο του κόσμου κάνει το ξέσπασμα του αστέρα του Χόλιγουντ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για την κατάσταση με τα απορρίμματα στο βυθό της Άνδρου.

Ο διάσημος ηθοποιός κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Πάρο, και την Κυριακή ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο για το βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Άνδρου. Το βίντεο έχουν δει μέχρι στιγμής 801.000 άνθρωποι, ενώ έχει 5.500 σχόλια!

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες πεταμένα αλιευτικά δίχτυα. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον βυθό της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 660 λίβρες (σ.σ 273 κιλά) πλαστικών σκουπιδιών. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και ακόμη και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής».

Σημειώνεται ότι τέλη Ιουλίου στο νησί τη διεξήχθη επιχείρηση καθαρισμού του βυθού από όπου ανασύρθηκαν 20 μεγάλα τσουβάλια γεμάτα με πλαστικές σακούλες και 300 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών.

Ο σταρ του Χόλιγουντ είναι έμπρακτα ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον, έχοντας ιδρύσει το ίδρυμα Leonardo DiCaprio Foundation μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται πρότζεκτ για την προστασία του πλανήτη.