Έτσι θα λειτουργήσουν θέατρα, συναυλίες και θερινά σινεμά από τις 13 Σεπτεμβρίου

Τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με αυτά, το τεστ θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free από τον εργοδότη.

Επίσης, η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτική.

Για τους θεατές σε κλειστά θέατρα και κινηματογράφους

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως και 6 μήνες από τη διάγνωση), αλλά και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας, στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Η χρήση μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική, ενώ παράλληλα και εκτός αυτών, όπου υπάρχει συνάθροιση, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για τους εργαζόμενους

Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests τη βδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ.