Γαλλία: Έληξε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ με τον δράστη νεκρό (vd)

Έληξε η ομηρία που σχετιζόταν με τρομοκρατία και εξελισσόταν σε σούπερ μάρκετ στη Νότια Γαλλία. Tην ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Εκεί ο δράστης -ο οποίος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία- κρατούσε ομήρους, σκοτώνοντας 2 από αυτούς.

Το αίτημα του ενόπλου ήταν η απελευθέρωση του ανθρώπου που αιματοκύλησε το Παρίσι, ενορχηστρώνοντας το Νοέμβριο του 2015 τις επιθέσεις στο γήπεδο όπου αγωνιζόταν η εθνική ομάδα της Γαλλίας, καθώς και στον πολυχώρο διασκέδασης ‘Μπατακλάν’.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η liberatiοn, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε 2 άτομα, ενώ υπάρχουν και δυο τραυματίες, αφού ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 5 φορές.

Το κατάστημα βρίσκεται στην πόλη Trebes, κοντά στην Τουλούζ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματισθεί αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων στον ώμο. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη.

Τοπικά μέσα, σύμφωνα με το RT, αναφέρουν πως ο δράστης της επίθεσης δήλωσε πίστη στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Επιπλέον, ο ίδιος κρατούσε τουλάχιστον μια χειροβομβίδα στα χέρια του εκτός από όπλο, ενώ φώναζε “ο θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά.