Η NASA απαντά σήμερα αν υπάρχουν εξωγήινοι

Η NASA θα δημοσιεύσει σήμερα τα ευρήματα της πολυαναμενόμενης μελέτης της για περισσότερες από 800 θεάσεις UFO σε διάστημα τριών δεκαετιών. Η απόφαση αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου ο ερευνητής UFO, Jaime Maussan παρουσίασε δύο υποτιθέμενα «μη ανθρώπινα» σώματα στο Μεξικό.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε πέρυσι ότι επανεξετάζει στοιχεία σχετικά με μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAPs), πιο γνωστά ως μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO). Τον περασμένο Μάιο η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης της NASA μοιράστηκε τις προκαταρκτικές της παρατηρήσεις στις οποίες ανέφερε ότι έως και το 98% των αναφερόμενων θεάσεων μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινομένων μπορούν να εξηγηθούν.

Ως θεάσεις ορίζονται αυτές «που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη».

Αυτά τα πραγματικά ανεξήγητα UAP ορίζονται ως «κάτι που δεν είναι εύκολα κατανοητό από τον χειριστή ή τον αισθητήρα» ή «κάτι που κάνει κάτι περίεργο», δήλωσε το μέλος της ομάδας Nadia Drake νωρίτερα φέτος.

Το Πεντάγωνο έχει λάβει 350 αναφορές για UFO τα τελευταία δύο χρόνια, και 171 από αυτές παραμένουν ανεξήγητες.

Η μελέτη της NASA είναι ξεχωριστή από την έρευνα του Πενταγώνου για τα UAP, όπου οι αμερικανοί νομοθέτες άκουσαν από πρώτο χέρι αναφορές για θεάσεις UFO από πρώην μέλη του στρατού νωρίτερα φέτος. Η NASA συγκέντρωσε μια ανεξάρτητη ομάδα 16 εμπειρογνωμόνων επιστημονικών, αεροναυτικών και ανάλυσης δεδομένων με στόχο να αναλύσει τις παρατηρήσεις UAP από μια λογική και επιστημονική προοπτική.

«Έχουμε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα παρατηρήσεων της Γης από το διάστημα – και αυτό είναι η πηγή ζωής της επιστημονικής έρευνας», είπε ο Thomas Zurbuchen της διαστημικής υπηρεσίας πέρυσι πριν ξεκινήσει η μελέτη.

«Έχουμε τα εργαλεία και την ομάδα που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την κατανόησή μας για το άγνωστο. Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός του τι είναι επιστήμη. Αυτό κάνουμε».

Η έκθεση πρόκειται να δημοσιευτεί στις 09:30 τοπική ώρα σήμερα. Θα ακολουθήσει ενημέρωση στα μέσα ενημέρωσης στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον όπου η επιτροπή θα συζητήσει τα ευρήματά της.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση της NASA, στην εφαρμογή της NASA και στον ιστότοπο του οργανισμού.

Ένας ερευνητής UFO παρουσίασε δύο υποτιθέμενα «μη ανθρώπινα» σώματα, σε γεμάτο έκπληκτους αξιωματούχους του Κογκρέσου, στο Μεξικό.

Ο Jaime Maussan, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών για την ύπαρξη εξωγηίνων ανά δεκαετίες, μαζί με τους επιστήμονες- συνεργάτες του εξέθεσε δύο τέτοιες σορούς στο Μεξικανικό Κογκρέσο την Τρίτη.

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι οι σοροί, που παρουσιάστηκαν σε κουτιά με τζάμια και υποτίθεται ότι ανακτήθηκαν από το Κούσκο στο Περού, δεν είναι μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας», με το 30% της γενετικής τους σύνθεσης να παραμένει «άγνωστη», σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η χρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) διαπίστωσε ότι τοι σοροί, που έχουν χέρια με τρία δάχτυλα, δεν φαίνεται να έχουν δόντια και στερεοσκοπική όραση, ήταν ηλικίας άνω των 1.000 ετών, τόνισε ο Maussan.

Η παράξενη παρουσίαση έχει προκαλέσει φρενίτιδα μεταξύ των συνωμοσιολόγων στο διαδίκτυο – αλλά έχει προκαλέσει επίσης σκεπτικισμό.

Σημειώνεται πως τα δείγματα επικαλύφθηκαν με κάτι που φαινόταν να είναι άμμος, πράγμα ασυνήθιστο για απολιθώματα που έχουν υποβληθεί σε ανάλυση.

Αλλά ο Maussan – ο οποίος έχει ταυτιστεί πάντως με απομυθοποιημένες θεωρίες για εξωγήινους στο παρελθόν – επέμεινε ενόρκως την Τρίτη: «Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της επίγειας εξέλιξής μας […] Αυτά δεν είναι όντα που βρέθηκαν μετά από συντρίμμια UFO. Βρέθηκαν σε ορυχεία και αργότερα απολιθώθηκαν».

Αργότερα πρόσθεσε: «Αν είναι εξωγήινοι ή όχι, δεν ξέρουμε, αλλά ήταν έξυπνοι και ζούσαν μαζί μας. Η ιστορία θα πρέπει να γραφτεί από την αρχή».

«Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το τεράστιο σύμπαν, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πραγματικότητα», είπε στην εκδήλωση.
Πηγή: DAILY MAIL