Ινδία: Τρομακτικό Βίντεο από την επίθεση λεοπάρδαλης σε βαν

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κρατίδιο Άσαμ της Ινδίας, μεταξύ των οποίων δασικοί υπάλληλοι, παιδιά και γυναίκες από επίθεση λεοπάρδαλης το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Times of India, που επικαλείται την πολιτειακή αστυνομία.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες προέρχονται από την πανεπιστημιούπολη του Ινστιτούτου Έρευνας Βροχερών Δασών (RFRI), που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Τζοράτ.

«Η λεοπάρδαλη δάγκωσε αρκετούς και χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Είναι πλέον εκτός κινδύνου. Όμως όλο και περισσότεροι τραυματίες εισάγονται στο νοσοκομείο Jorhat Medical College Hospital», δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου του κρατιδίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του τμήματος το ζώο είναι πιθανό να εισέβαλε στην πανεπιστημιούπολη αναζητώντας τροφή από το γειτονικό καταφύγιο άγριας ζωής Gibbon.

Σε βίντεο που κατέγραψαν δασικοί υπάλληλοι, η λεοπάρδαλη εθεάθη να επιτίθεται σε βανάκι που μετέφερε προσωπικό και στη συνέχεια σε ένα φορτηγό με πολίτες.

«Το ζώο έχει γίνει πολύ επιθετικό. Έχουμε βάλει παγίδες μέσα στην πανεπιστημιούπολη για να το συλλάβουμε. Γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του», ανέφερε ο Ranjit Konwar, εκπρόσωπος της Τζοράτ.

Ο Konwar πρόσθεσε ότι όλοι οι κάτοικοι της πανεπιστημιούπολης έχουν λάβει συμβουλές να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.