Νορβηγία: Ο Στρατός ζητά από τους στρατιώτες να επιστρέψουν τα εσώρουχά τους

Λόγω της πανδημίας

Η Νορβηγία, η οποία φρουρεί τα βόρεια σύνορα του ΝΑΤΟ και μοιράζεται τα σύνορα με τη Ρωσία, καλεί περίπου 8.000 νέους άνδρες και γυναίκες για στρατιωτική θητεία κάθε χρόνο και μέχρι πρόσφατα επέτρεπε στους νεοαπολυθέντες να φύγουν από τους στρατώνες με τα εσώρουχα που τους είχαν χορηγήσει.

Ωστόσο, η πανδημία έχει επιβαρύνει σοβαρά τη ροή των προμηθειών με το κλείσιμο των εργοστασίων και τα προβλήματα μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο νορβηγικός στρατός να ζητά από τους στρατεύσιμους να παραδώσουν εσώρουχα, συμπεριλαμβανομένων και κάλτσες.

Αν και αρχικά ήταν εθελοντικό, έχει πλέον γίνει υποχρεωτικό, ανέφερε την Παρασκευή ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NRK.

«Τώρα που επιλέξαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε αυτό το μέρος του κιτ, μας βοηθάει. … Δεν έχουμε αρκετό απόθεμα», είπε στο NRK ο εκπρόσωπος της αμυντικής επιμελητείας Χανς Μέισινγκσετ.

«Τα υφάσματα πλένονται, καθαρίζονται και ελέγχονται. Αυτό που διανέμουμε είναι σε καλή κατάσταση», είπε.

Εκπρόσωπος στρατευσίμων, ωστόσο, επέκρινε τις επαναλαμβανόμενες ελλείψεις.

«Οι σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού και ρουχισμού μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και, στη χειρότερη περίπτωση, την ασφάλεια του στρατιώτη», δήλωσε ο Eirik Sjohelle Eiksund στο εμπορικό έντυπο Forsvarets Forum.

Πηγή: Guardian