Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης – Το συγκινητικό αντίο των εργαζομένων

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία» για τον θάνατο του επιχειρηματία Στυλιανού Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που μετέδωσε το αθηναϊκό Πρακτορείο, «ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας».

Το συγκινητικό αντίο των εργαζομένων στον Στέλιο Σκλαβενίτη

«Μακάρι να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δυστυχώς δεν είναι» γράφουν στα social media οι εργαζόμενοι του ομίλου Σκλαβενίτη, εκφράζοντας τη θλίψη τους για το ξαφνικό φευγιό του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που τηλεφώνησαν για να επιβεβαιώσουν αν είναι αλήθεια ή αν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα και ανακάλυψαν τη σκληρή αλήθεια.

«Καλό παράδεισο σε έναν καλό άνθρωπο» γράφουν κάποιοι, ενώ συγκλονίζει το μήνυμα μιας γυναίκας:

«Αντίο Κύριε Στέλιο… Ήσουν ένας από τους πιο αγνούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Η σπάνια καλοσύνη σου, οι αρχές σου, το παράδειγμα που έδωσες στη διοίκηση των ανθρώπων, και πάνω από όλα η ανθρωπιά σου, μας έκαναν όλους να αισθανθούμε μέλη της οικογένειας Σκλαβενίτη. Η απώλεια μεγάλη για την οικογένεια, την εταιρεία, τον επιχειρηματικό κόσμο, τη χώρα. Θα θυμόμαστε όλοι το χαμόγελο και το γέλιο σου που μας γέμιζε χαρά. Καλό ταξίδι Κύριε Στέλιο».

Ένα άλλο μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: ««Όταν έφυγε ο δικός μου «άγγελος» ο Σκλαβενίτης με στήριξε. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν».

Δεν απέλυσε και δεν μείωσε μισθούς μέσα στην κρίση

Η οικογένεια Σκλαβενίτης επέλεξε να ακολουθήσει την δική της επιχειρηματική πορεία. Μέσα στην κρίση δεν απέλυσε κανέναν, δεν μείωσε μισθούς, αλλά αντίθετα, άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα, εξαγοράζοντας πάνω από 300 σε όλη την Ελλάδα της πρώην Μαρινόπουλος, δίνοντας αυξήσεις στους χαμηλόμισθους της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας και διασώνοντας δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, από την πρώτη ηµέρα λειτουργίας της η επιχείρηση δεν προέβη ποτέ σε µείωση του βασικού µισθού.

Σήµερα απασχολεί 22.980 εργαζοµένους και το 2017 αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση ως ο µεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα, σύµφωνα µε πρόσφατη έρευνα της ICAP, ξεπερνώντας τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τις τράπεζες.

Ωστόσο, από σήμερα το πρωί, η επιχείρηση είναι φτωχότερη μετά τον θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος άφησε πίσω του σύζυγο και τρία παιδιά.