Πάνος Βλάχος μετά τον σάλο με Άδωνι-Πορτοσάλτε-«Είναι δυνατόν να θέλω το κακό τους;»

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στίχος που τραγούδησε σε πρόσφατο live του έκανε ο Πάνος Βλάχος. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι δεν προέτρεψε σε βία και ότι δεν ήθελε το κακό αυτών των ανθρώπων, καθώς και ότι δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό.

Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τραγουδώντας από σκηνής «μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ό,τι γράφω είναι κόντρα στη βία», ενώ σημείωσε ότι «το αν θα συνεχίσω να λέω το τραγούδι είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα».
Πάνος Βλάχος: Των ανθρώπων που διαφωνώ θέλω το καλό, κάνω πράγματα που θέλω να τους εμπεριέχουν

«Είναι δυνατόν ποτέ εγώ να θέλω εγώ το κακό αυτών των ανθρώπων ή οποιουδήποτε; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, να αλλάξουν ιδεολογίες, να αλλάξουν το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία. Ούτε καν σε σκέψη για βία», ανέφερε αρχικά ο Πάνος Βλάχος.

«Ό,τι γράφω είναι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό το τραγούδι το λέω εδώ και έναν χρόνο, από την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και η αγανάκτηση που είχα εκείνο το διάστημα για το τι συνέβαινε, και πώς καλύπτονται τα πράγματα, και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον και ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, παράφρασα αυτόν τον στίχο. Έναν χρόνο λέγεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να έχω αντίλογο εγώ ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και την εικόνα που φτιάχνετε. Ούτε στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα, γιατί δεν με γνωρίζετε, και καλά κάνετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα», συνέχισε ο ίδιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν έχω κανέναν σκοπό να έρθω σε debate με εσάς. Έχετε χρόνο να φτιάξετε την εικόνα μου και την εικόνα της οικογένειάς μου και των ανθρώπων μου όπως νομίζετε, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που εμένα με ικανοποιούν, ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω, να το τραγουδάω, είτε έχει αξία, είτε δεν έχει. Δεν πειράζει και να μην έχει, κάνω απόπειρα τέχνης», ξεκαθάρισε ο Πάνος Βλάχος.

«Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και έναν χρόνο. Το αν θα συνεχίσω να το λέω είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα. Το για ποιον λόγο στοχευμένα χθες και προχθές θεωρήθηκε αυτό, ότι εγώ υπάρχει περίπτωση να θέλω το κακό; Των ανθρώπων που διαφωνώ, θέλω το καλό, κάνω πράγματα που θέλω να τους εμπεριέχουν. Να είστε καλά», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας την τοποθέτησή του.