Κορίτσια θέλετε ξύρισμα.Νέα μόδα-Γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπό τους

Όσο παράξενο κι αν μας ακούγεται, υπάρχουν γυναίκες που ξυρίζουν το πρόσωπό τους και μάλιστα μιλούν για θεαματικά αποτελέσματα. Την εμπειρία της σχετικά με αυτήν την τεχνική έρχεται να μας εξηγήσει η Angela Garvin, μια νομική σύμβουλος, η οποία κάθε πρωί που ξυπνά, αφού πλύνει το πρόσωπό της και απλώσει λίγες σταγόνες τονωτικής λοσιόν, στη συνέχεια απλώνει αφρό ξυρίσματος στο πιγούνι, το άνω χείλος και σε μια μικρή περιοχή γύρω από τον λαιμό και ξεκινά να ξυρίζεται, προσεκτικά.

Αφού ξεπλύνει το πρόσωπό της με ζεστό νερό, απλώνει ενυδατική κρέμα. Όπως λέει, είναι πολύ ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα του ξυρίσματος, ενώ το επαναλαμβάνει τρεις φορές μέσα στην εβδομάδα και υποστηρίζει ότι, σε αντίθεση με την άποψη που θέλει τις τρίχες να δυναμώνουν, το πρόσωπό της είναι τόσο λείο, όσο ποτέ άλλοτε. Μιας και οι γυναίκες, όπως και οι άντρες, έχουν τρίχες στο πρόσωπο, που σε άλλες δεν φαίνονται άσχημα, ενώ στις περισσότερες μετά την εμμηνόπαυση και λόγω των ορμονικών αλλαγών αυξάνονται και φαίνονται πιο πολύ, το ξύρισμα μοιάζει να είναι η πιο ανώδυνη και η πιο εύκολη λύση για την περιποίηση του προσώπου.

Σίγουρα δεν πονά τόσο όσο η μέθοδος του λέιζερ ή του κεριού και οι δερματολόγοι φαίνεται να το εγκρίνουν. Μάλιστα, έχει αρχίσει να αποτελεί και κάποιο είδος μόδας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, το ξύρισμα διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα του προσώπου, με αποτέλεσμα να γίνεται με αυτόν τον τρόπο απολέπιση.

Ο Michael Prager, διάσημος δερματολόγος, τονίζει ότι το ξύρισμα, αποτελεί μια ήπια μορφή απόξεσης του δέρματος, που ενθαρρύνει την παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του μειώνει τις ρυτίδες και δίνει στο δέρμα μια όψη νεότητας. Κάθε φορά που η επιδερμίδα τραυματίζεται, το κολλαγόνο παράγεται, ώστε να βοηθήσει την ανανέωση των κυττάρων.

Επιπλέον, φήμες λένε ότι διάσημες σταρ του Hollywood, όπως η Marilyn Monroe και η Liz Taylor, ξύριζαν συχνά τα πρόσωπό τους. Το ποσοστό πάντως των γυναικών που χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο απαλλαγής από τις τρίχες του προσώπου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, με τις εταιρείες καλλυντικών να σκέφτονται τη δημιουργία σειράς προϊόντων ειδικά για τις κυρίες που ξυρίζουν το πρόσωπό τους.

Ήδη, όποια το επιθυμεί μπορεί να βρει ειδικά ξυραφάκια που διευκολύνουν την όλη διαδικασία και αποτρέπουν τους τραυματισμούς. Τέλος, η Garvin ομολογεί ότι μπορεί το ξύρισμα του προσώπου να μην είναι και η πιο θηλυκή κίνηση, όμως δεν ντρέπεται γι’ αυτό, λέγοντας ότι το ξυραφάκι απλά μετακινείται λίγα εκατοστά πιο πάνω από τη μασχάλη.

E-Radio.gr