Οι 10 διασημότεροι hackers του κόσμου

Οι hackers αποτελούν τους πειρατές του Διαδικτύου, που κάνουν κυβερνήσεις και ηπείρους να τρέμουν και μόνο στη σκέψη τους. Και όσο και αν υπηρεσίες όπως το FBI και η NSA προσπαθούν να καταπνίξουν το ηλεκτρονικό έγκλημα, αυτοί είναι πάντα εκεί, για να αποδείξουν την εξυπνάδα και τη δεξιοτεχνία τους, δείχνοντας σε όλους μας πόσο εύκολα μπορούν να κλέψουν απόρρητες πληροφορίες. Παρακάτω ακολουθούν 10 από τους πιο διάσημους hackers της ιστορίας του Διαδικτύου.

Captain Zap – 1981: Αλλάζοντας τα εσωτερικά ρολόγια του αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T, κατάφερε να παρέχει σε όλους τους συνδρομητές φθηνότερες κλήσεις.

Kevin Poulsen – 1991: Πείραξε το τηλεφωνικό δίκτυο του Λος Άντζελες, ώστε σε διαγωνισμό τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού που χάριζε Porsche, να γίνονται δεκτές μόνο οι δικές του κλήσεις και των φίλων του, προκειμένου να αποκτήσει το έπαθλο.

TiGER-M@TE – 2011: Χάκαρε 700.000 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων ήταν η Yahoo και η Bing, καθώς και η σελίδα της Google στο Μπαγκλαντές.

MafiaBoy – 2000: Ο κατά κόσμον και 15χρονος τότε Michael Calce κατάφερε να κατεβάσει τεράστιες σελίδες όπως του CNN και του eBay και όλα αυτά, τόσο από απλή περιέργεια για τις δυνατότητές του, όσο και λόγω στοιχήματος που είχε βάλει με την παρέα του.

Anonymous – 2012: Η ομάδα των τιμωρών του Διαδικτύου, που το 2012 πήρε τον έλεγχο της ιστοσελίδας της εκκλησίας Westboro Baptist Church, η οποία διέδιδε ομοφοβικά κηρύγματα, βάζοντας για wallpaper του σάιτ φωτογραφία από gay ποpvό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κάνει και πολλά άλλα μαγικά.

Gary McKinnon – 2002: Απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο του Πενταγώνου και υπέκλεψε 24.000 απόρρητα αρχεία, ενώ μάλιστα, πριν τον ανακαλύψουν, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα ή ακόμα και για ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Το Twitter της Βόρειας Κορέας – 2013: Επίθεση από hackers δέχθηκε και ο λογαριασμός στο Twitter του αξιωματικού Kim Jong-un, με αποτέλεσμα οι πειρατές να καλούν τον λαό σε εξέγερση κατά του καθεστώτος.

Mathew Bevan και Richard Pryce – 1996: Οι δύο Ουαλοί πιτσιρικάδες, θέλοντας να αποκαλύψουν υποτιθέμενη συγκαλυμμένη εμφάνιση εξωγήινων, τρύπωσαν στη βάση της αεροπορικής εταιρείας Griffiss στη Νέα Υόρκη, κλέβοντας αρχεία και κάνοντας τους Αμερικάνους να τρέμουν, καθώς πίστευαν ότι πρόκειται για κατασκοπεία.

Lulz Security – 2011: Η ομάδα αυτή τρύπωσε στη σελίδα της CIA και αφού πείραξε τις ρυθμίσεις της, την κατέβασε, υπονομεύοντας τη δύναμη της συγκεκριμένης υπηρεσίας!

Julian Assange – 1980: Ήδη από το ’80 έκανε κυβερνοεπιθέσεις, ενώ η Η.Π.Α. τον αποκαλούν εχθρό τους και δεν έχει σταματήσει να απασχολεί με τις πράξεις του την υφήλιο εδώ και δεκαετίες.

E-Radio.gr